Kā kopt apavus? - Četras Zoles apavu internetveikals

BEZMAKSAS PIEGĀDE PIRKUMIEM NO 20EUR ar OMNIVA

Tavs pirkumu grozs

septembris, 2022

Kā kopt apavus?

Kā kopt apavus

Tieši tāpat,- kā mēs rūpējamies par savu ādu, arī savi apavi ir jākopj, lai tie ilgi kalpotu. Tos pareizi apstrādājot, tīrot un žāvējot, tie kalpos ne vienu vien sezonu. Ja ievērosi šos vienkāršos apavu kopšanas padomus, tavi apavi no sezonas uz sezonu izskatīsies kā jauni.

    Atnesot mājās jaunus apavus, pēc to atrādīšanas mājiniekiem, tos vajag apstrādāt ar pretmitruma līdzekli. Zinām, ka jaunos apavus gribas arī uzreiz vilkt, taču vēlams 24 stundas pēc apavu apstrādes tos nolikt malā, lai līdzeklis var kārtīgi iesūkties. Šie pretmitruma līdzekļi ne tikai aizsargā apavus no mitruma, bet arī pabaro tos, lai nerastos plaisas un citi bojājumi.

    Tieši tāpat, kā atnākot mājās, mēs nomazgājam rokas, arī apavi ir jānotīra. It īpaši aktuāla apavu tīrīšana ir rudens un ziemas laikā, kad uz ielām kaisa sāli un smiltis, šie pretslīdes risinājumi nodara lielu kaitējumu taviem apaviem. Atnākot mājās, apavi ir jānoslauka ar lupatiņu vai salveti, lai noņemtu sāls un smilšu paliekas. Ja tās apavos jau ir dziļi iesēdušās, iesākam izmantot apavu šampūnu vai putas.

    Gada slapjajā laikā nu nekādi neizvairīsies no peļķēm un slapjuma, arī, ja esi autobraucējs, kas no mašīnas līdz telpām iet tikai pāris soļus. Pēc apavu samitrināšanas tos ir svarīgi pareizi izžāvēt. Ādas apavus vislabāk žāvēt istabas temperatūrā, nelietojot žāvētājus, radiatorus vai fēnu. Zamšādas apavus ieteicams nosusināt ar sausu dvieli vai salvetēm, kas uzsūks mitrumu.

    Tomēr, ja vēlies nedaudz paslinkot, tad labs variants ir iegādāties vismaz divus sezonas apavus. Lai, kamēr viens apavu pāris žūst, ar otru varat droši doties ikdienas gaitās.

    Dažādus apavu kopšanas līdzekļus var iegādāties mūsu veikalos Rīgā, Tērbatas ielā 13, Daugavgrīvas ielā 74 un Liepājā, Lielā iela 12. Taču, ja meklē to otru rudens, ziemas apavu pāri, tad iesākam ielūkoties šeit.

Lai veselība tev un taviem apaviem!👢

Pēdējie raksti